Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Ikebana (volgeboekt)

Het wordt weer een levendige, vrolijke zomer in de bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg. Want de Culturele Zomerschool is terug! Vanaf 13 juli elke donderdag in de schoolvakantie gratis uitdagende, kunstzinnige en leerzame workshops voor volwassenen en kinderen. Maar ook een literaire wandeling. Hebt u de Zomerschool gemist vorig jaar? Grijp dan nu uw kans op kunst en cultuur dichtbij huis, u bent van harte welkom!

Vandaag staat de Culturele Zomerschool in het teken van Japan, een land waar alles anders is: de taal, muziek, mensen, eten, kleuren en gewoontes. Maak kennis met ikebana, de kunst van Japans bloemschikken. 

Lijnenspel, ritme en kleur
Ikebana betekent 'het weer tot leven brengen van afgesneden bloemen', waarbij lijnenspel, ritme en kleur belangrijke elementen zijn. Rita van der Werf, leraar Sogetsuschool, vertelt u in deze workshop over het ontstaan van Ikebana. Zij laat u een basisschikking zien met bloemen en takken en een moderne schikking. Daarna gaat u zelf aan de slag. Neemt u zelf een tuin- of bloemenschaar mee?

Deze workshop vindt plaats in bibliotheek Leidschenveen.

 
Sogetsu ikebana schikking Sogetsu ikebana schikking
Bibliotheek Den Haag