Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Literatuur Late Night

- (13 okt) Marcel Möring is samen met de kersverse Debuutprijswinnaar Alicja Gescinska te gast in de Centrale Bibliotheek aan het Spui.

vrijdag 13 oktober 20.30 – 22.00 uur, Centrale Bibliotheek

Tijdens Literatuur Late Night op vrijdag 13 oktober is de kersverse Debuutprijswinnaar Alicja Gescinska samen met de gelauwerde schrijver Marcel Möring te gast in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Gespreksleider Jeroen Vullings praat met hen over identiteit en het zoeken naar een thuis.

Identiteit en de zoektocht naar een thuis zijn belangrijke thema's van de nieuwste roman, Eden, van de gelauwerde schrijver Marcel Möring. Met Eden kwam Möring in januari 2017, zes jaar na zijn vorige roman, ijzersterk terug op het literaire podium. Eden is het slotstuk van de trilogie die Möring begon met Dis (2006) en Louteringsberg (2011). "Een rijke en boeiende roman, vol verwikkelingen en verhalen en met een historische focus die reikt van de Middeleeuwen tot nu.", aldus Dagblad Trouw.

"Marcel Möring is zonder twijfel een van de meest scherpzinnige auteurs van deze tijd en heeft de meeste verbeeldingskracht." -The Times Literary Supplement

De jonge filosoof Alicja Gescinska werd bekend met De verovering van de vrijheid, een boek waarin ze autobiografische gegevens verweeft met een filosofisch pleidooi voor positieve vrijheid. De verovering van de vrijheid werd door deMens.nu bekroond als beste non-fictie boek van 2010 en 2011. Sindsdien schrijft Gescinska regelmatig essays, opiniestukken en recensies.

In 2016 verscheen haar debuutroman, Een soort van liefde. Na de succesvolle ontvangst besloot Gescinska haar academische carrière in New York stop te zetten en terug te keren naar België.

Daar is ze sinds het najaar van 2016 op Canvas te zien in het televisieprogramma Wanderlust. Hierin voert ze filosofische gesprekken met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars, zoals Roger Scruton, Connie Palmen en Krzysztof Zanussi. Op 10 september 2017 is Marcel Möring te zien in het tweede seizoen van Wanderlust.

Tickets // Meer informatie

U bent van harte welkom

 

Bibliotheek Den Haag