Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Van koningshuizen tot Titanic: Haagse meubelmakers

Ze meubileerden oceaanstomers als de Titanic, de koninklijke paleizen van de Bonapartes en Oranjes en fabriceerden de eerste vliegtuigen; Haagse meubelmakers.
Weinig Hagenaars zijn bekend met het belang en niveau van deze creatieve bedrijfstak, die zowel stedelijk, landelijk als internationaal furore maakte. De commodes van Matthijs Horrix bijvoorbeeld, brengen tegenwoordig nog altijd met gemak tienduizenden euro’s op bij internationaal gerenommeerde veilinghuizen als Christie’s.

De bekende kunsthistoricus drs. WB Hillebrand verzorgt al vele jaren lezingen, rondleidingen, cursussen en audiovisuele presentaties in opdracht van culturele organisatiebureaus, veilinghuizen, musea en particulieren. Tevens verzorgde hij bij veilinghuis Christie’s de antiekpraktijkcolleges voor de Vrije Academie voor Kunsthistorie te Amsterdam.

Praktische informatie:
Lezing: donderdag 12 oktober van 17.30 tot 18.30uur
plaats: Bibliotheek Den Haag, Spui 68, Studio B
kosten: gratis, aanmelden verplicht via cursus.hga@denhaag.nl

KLM interieur ontworpen door firm Mutters KLM interieur ontworpen door firm Mutters
Bibliotheek Den Haag